An Unbiased View of istiridye mantarı tohumu

Kompost hazırlanırken su olarak klor içermeyen su kullanılmalıdır. Bunun için taşıma su veya doğrudan dere suları kullanılabilir. Klor, istiridye mantarı tohumlarının gelişimini ve verimini olumsuz olarak etkileyecektir.

Son zamanlarda evde istiridye mantarı yetiştiriciliği fazlasıyla ilgi görmeye başlamıştır. Evde rahatça yetiştirilebilen bu mantar için birkaç malzeme yeterli olmaktadır. Bunlarda en önemlisi mantar tohumudur. Mantar tohumu hazır halde satıldığı gibi evde de rahatlıkla yapılabilmektedir.

Your browser isn’t supported any more. Update it to have the ideal YouTube expertise and our latest capabilities. Learn more

İstiridye mantarı miseli ekledikten sonra poşetleme işlemi yapmanız gereklidir. Poşetleme işlemi mantar kompost makinası ile yapılabildiği gibi el ile de yapılabilir.

Katı madde karışımı hazırlanırken katı madde içeriğinin su tutma kapasitesi çok önemlidir. Örneğin sadece pamuk tohumu kabuğunun su tutma kapasitesi % 55-58 oranındadır. Yani sadece pamuk tohumu ile %sixty nine’luk bir nem oranı yakalanamaz. Dolayısıyla katı maddeye saman da eklenmelidir.

Pastörizasyon işleminden sonra kompost havası temiz bir ortamda 25 ºC sıcaklığa gelene kadar bekletilerek soğutulur.

Daha sonra alt kat aşılanır. Aşılama, Pleurotus mantarının alt katta yığılmasını ve daha sonra eşit olarak karıştırılmasını içerir.

Esnaf hibe desteği başvurusu yaralanmak için başvuru yapılması gereken yerler, hibe desteğinden yararlanabilecek iş grubunda olan esnafların merak ettikleri konuların...

Buhar kazanıyla yapılan bu işlem sayesinde, yetişen mantarların sağlığı riske atma gibi bir ihtimali olmaz.

Uygun şartlar sağlandığında serada ve evde de her mevsim yetiştirilebilir. İstiridye mantarını alırken güvenilir bir yerden aldığınızdan emin olmanız gerekir.

İstiridye mantarı kompostu hazırlamak çAlright kolay olsa da verimli ve sağlıklı bir istiridye mantarı kompostu hazırlamak son derece dikkat ve bilgi isteyen bir çalışmadır.

Bu malzemelerin üzerine istiridye mantarı sporları serpilir ve nemli bir ortamda bekletilir. Bir süre sonra, miselyum malzemeye yayılır ve istiridye mantarı tohumu hazır olur.

Antioksidan özelliği ile serbest radikallerin kırılmasında lawnımcı olur. Kolesterolün dengelenmesine katkı sağlar. Antibakteriyel özelliği sayesinde doğal bir antibiyotik gibi bakterilerin yok olmasına propertyımcı olur.

İstiridye mantarını evde yetiştirmek istiyorsanız büyük marketlerde hazır olarak satılan kitlerden alabilir ve uygun koşulları sağladığınız bir ortamda, birkaç kültür mantarı tohumu sulamadan sonra mantarlarınıza kavuşabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *